Kontaktoni me ne

+383 38 220 403

Kërko faqen

Lajme

Swisscontact ndan me studentët ekspertizën në zhvillimin e turizmit

Swisscontact ndan me studentët ekspertizën në zhvillimin e turizmit
20-01-2022

Më 18 janar 2022, me ftesë të Universitetit të Grisons (FHGR), Sëissctonact fasilitoi një sesion gjysëmditor për rreth 20 studentë të kursit "Turizmi i Qëndrueshëm dhe Zhvillimi Ndërkombëta

Zhvillohen produkte të reja turistike për të gjithë vitin

Zhvillohen produkte të reja turistike për të gjithë vitin
14-01-2022

Snowtubing (rrëshqitje në dëborë me goma) si produkt dimëror dhe një park aventurash për aktivitete verore janë dy produkte të reja turistike që do të fillojnë të zhvillohen në Opojë, në

Rreth 1,130 vende të reja pune pritet të krijohen gjatë Fazës III të PPSE-së

Rreth 1,130 vende të reja pune pritet të krijohen gjatë Fazës III të PPSE-së
10-01-2022

Më 16 nëntor 2021, projekti Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat nisi fazën e tretë, që do të vazhdojë deri në nëntor 2025. Projekti do të vazhdojë të fokusohet tek sektorët e Us

Sportet dimërore: Udhëzuesi juaj për produktet e reja sportive dimërore në Kosovë

Sportet dimërore: Udhëzuesi juaj për produktet e reja sportive dimërore në Kosovë
22-12-2021

 Muajt ​​e ftohtë dhe me borë të dimrit bashkojnë entuziastët që presin me padurim kthimin në shpatet me pjerrësi dhe zgjojnë shpirtin e tyre aventuresk. Për ata që nuk gjejnë

Efektet e pandemisë në sektorin e turizmit: Çfarë kemi mësuar!

Efektet e pandemisë në sektorin e turizmit: Çfarë kemi mësuar!
10-11-2021

 Koronavirusi ka ndryshuar mënyrën se si ne udhëtojmë dhe turizmin në përgjithësi. Në kulmin e pandemisë, shumica e destinacioneve ishin të detyruara të zbatonin kufizime udhëtimi dh

Guidat turistike janë ndihmësit e rinj!

Guidat turistike janë ndihmësit e rinj!
26-10-2021

 Gjatë viteve të fundit, Komuna e Pejës ka kryesuar listën e destinacioneve të rëndësishme turistike në Kosovë. Rritja e kërkesës për aventura dhe atraksione të reja turistike ka inkurajuar

Kontributi dhe lidershipi i grave në sigurinë e ushqimit dhe në ekonomi

Kontributi dhe lidershipi i grave në sigurinë e ushqimit dhe në ekonomi
14-10-2021

 Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas Rurale, që shënohet çdo vit me 15 tetor, projekti Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat organizoi një ngjarje për të vënë në pah rolin q

Aleancë mes medias dhe institucioneve për të promovuar turizmin në kohën e COVID-19

Aleancë mes medias dhe institucioneve për të promovuar turizmin në kohën e COVID-19
19-09-2021

 Pandemia COVID-19 ka krijuar një realitet të ri në sektorin e turizmit. Në Kosovë, realiteti i ri u shpërfaq edhe përmes promovimit të Kosovës si destinacion, me fokus më të madh te

Realizimi i ëndrrave për aventura

Realizimi i ëndrrave për aventura
28-07-2021

Për SuperXplorers, një ëndërr u bë realitet këtë verë. Muaji korrik 2021 ishte dëshmitar i edicionit e parë të Eja n’Sharr Fest / Shko në Sharr Fest - një ide e vjetër e kthyer në një

Via Ferrata Deçan, bileta juaj për pamje spektakolare të Bjeshkëve të Nemuna dhe Malit Sharr

Via Ferrata Deçan, bileta juaj për pamje spektakolare të Bjeshkëve të Nemuna dhe Malit Sharr
09-06-2021

 Qyteti i Deçanit me rrethinë nuk janë të huaja për vendasit, të cilët për një kohë shumë të gjatë e kanë konsideruar si vendin e përsosur për të vendosur tendat e tyre të kampingut

Gratë bletare trajnohen mbi standardet dhe procedurat organike

Gratë bletare trajnohen mbi standardet dhe procedurat organike
30-05-2021

 Sektori i bletarisë është fokusi i këtij viti i Shoqatës ORGANIKA në kuadër të aktiviteteve të saj për konsolidimin e bujqësisë organike në Kosovë. Tetë prezantime janë mbajtur ta

Rindërtimi i vendit tonë pas COVID së bashku

Rindërtimi i vendit tonë pas COVID së bashku
26-05-2021

Në fillim të këtij muaji, Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës mblodhi përfaqësues nga institucionet publike dhe private në Kosovë dhe rajon, për të diskutuar mënyrat sesi të vazh