Kontaktoni me ne

+383 (38) 609 403

Kërko faqen

Lajme

LANSOHET ZYRTARISHT FAZA E DYTË E PROJEKTIT TË SWISSCONTACT NË KOSOVË QË PËRKRAH PUNËSIMIN NË SEKTORIN PRIVAT

LANSOHET ZYRTARISHT FAZA E DYTË E PROJEKTIT TË SWISSCONTACT NË KOSOVË QË PËRKRAH PUNËSIMIN NË SEKTORIN PRIVAT
01-03-2018

Projekti Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim organizoi sot ceremoninë që shenjon fillimin e fazës së dytë të projektit katër- vje

Kompanitë nga Kosova si ekspozuese në Panairin BIOFACH 2018

Kompanitë nga Kosova si ekspozuese në Panairin BIOFACH 2018
14-02-2018

Katër kompani që merren me përpunimin dhe eksportimin e produkteve pyjore jodrusore nga Kosova ekspozojnë gamën e produkteve të tyre në BIOFACH, panairi më i madh në botë për ushqi

Kompani përpunuese të drurit nga Kosova ekspozuan në panairin Swissbau 2018

Kompani përpunuese të drurit nga Kosova ekspozuan në panairin Swissbau 2018
04-02-2018

Shtatë kompani përpunuese të drurit nga Kosova ekspozuan gamën e gjerë të mobilejeve dhe elementeve të tjera nga druri dhe zgjidhjeve që ofrojnë në panairin më të madh të mobilerisë d

Kosova shënon “pikën e kthesës” me certifikimin organik të produkteve

Kosova shënon “pikën e kthesës” me certifikimin organik të produkteve
04-02-2018

Me 21 dhjetor 2017, tetëmbëdhjetë kompani kosovare u certifikuan për produktet e tyre organike. Certifikatat e lëshuara nga trupa certifikuese Albinspekt shënojnë përmbylljen me suks

Qeveria zvicerane vazhdon mbështetjen për nxitjen e punësimit në sektorin privat në Kosovë

Qeveria zvicerane vazhdon mbështetjen për nxitjen e punësimit në sektorin privat në Kosovë
04-02-2018

Me 13 dhjetor 2017, Ministri i Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës Bajram Hasani dhe Drejtori i Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë Patrick Etienne nënshkruan marrëveshjen për vazhdi

Takim me palët e interesit për të biseduar rreth zhvillimit dhe startegjisë dhe ndryshimeve

Takim me palët e interesit për të biseduar rreth zhvillimit dhe startegjisë dhe ndryshimeve
04-02-2018

Procesi pjesëmarrës që përfshin palë të interesit nga sektori rrit mundësitë për arritje të qëllimeve. Në përputhje me këtë qasje, me 29 nëntor 2017, projekti Promovimi i Punësimit në

Media japoneze do të familjarizohet me Kosovën si një destinacion turistik atraktiv për turistët japonezë

Media japoneze do të familjarizohet me Kosovën si një destinacion turistik atraktiv për turistët japonezë
04-02-2018

Një udhëtim familjarizues për median japoneze në Kosovë është fokusi i memorandumit të mirëkuptimit (MM) që u nënshkrua midis Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës dhe projektit Pr

Relationship Between Kosovo Producers and Retail Chains Study Launched

Relationship Between Kosovo Producers and Retail Chains Study Launched
06-11-2017

On 12 October 2017, the Kosovo Manufacturing Club organized a high level conference with the main aim of intensifying the public-private dialogue to improve the relationship between

Showcasing a Growing Industry of Medicinal and Aromatic Plants

Showcasing a Growing Industry of Medicinal and Aromatic Plants
06-11-2017

On 2 October 2017, 99 LULE company organized an open farm day on its premises.  Company owner Havushe Bunjaku opened the doors to other farmers, students and media to give them a first-hand

The Crucial Role of Women in Farm Management and Related Processes

The Crucial Role of Women in Farm Management and Related Processes
06-11-2017

A group of ten women farmers from Mamushë/a and Napërbisht village, attended a one-day training on farm management and best farming practices. Concepts such as systematized labor d

Kosovo’s Tourism Offers Reach the Japanese Market

Kosovo’s Tourism Offers Reach the Japanese Market
06-11-2017

Information about Kosovo as a promising new tourism destination is being exhibited for the Japanese market. Three tour operators and the Kosovo Alternative Tourism Association join

New Line for Plastic Waste Recycling Generates Employment and Reduces Environmental Burden

New Line for Plastic Waste Recycling Generates Employment and Reduces Environmental Burden
06-11-2017

A ceremony organized at the Rec Plast company premises on 8 September 2017 launched the new waste plastic recycling line that will create at least 40 new full-time jobs in the following