Kontaktoni me ne

+383 (38) 609 403

Kërko faqen

Lajme

Eksplorimi i mundësive të reja për gratë në zonat rurale

Eksplorimi i mundësive të reja për gratë në zonat rurale
08-03-2021

Kultivimi dhe përpunimi i bimëve mjekësore aromatike krijon mundësi për punë fitimprurëse për gratë. Ai vlerësohet si një nënsektor i përshtatshëm dhe i pëlqyeshëm për gratë në zonat r

Gratë nga sektori privat sfidojnë efektet e pandemisë

Gratë nga sektori privat sfidojnë efektet e pandemisë
05-03-2021

 Për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas, më 4 mars 2021, projekti Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat organizoi panelin virtual "Gratë sfidojnë". Katër gra nga sektorët e tu

Pasurohet gama e produkteve ushqimore “Made in Kosova” përmes mbështetjes zvicerane

Pasurohet gama e produkteve ushqimore “Made in Kosova” përmes mbështetjes zvicerane
27-01-2021

 Investimi në teknologji të re për linjën e përpunimit të ushqimit rezulton në produkte të reja dhe të përmirësuara për prodhuesin kosovar R-Company LLC.Marrëveshja e partneritetit

Raporti për hulumtimin e ofertës turistike në Kosovë zbulon të dhënat paraprake për efektin e COVID-19

Raporti për hulumtimin e ofertës turistike në Kosovë zbulon të dhënat paraprake për efektin e COVID-19
18-01-2021

Në vitin 2019 u shënua rritje e konsiderueshme e sektorit të turizmit në Kosovë, siç tregohet nga shifra të tilla si mbi 14% e rritjes së normës së xhiros që barazohet me rreth €218

Drejt së ardhmes së turizmit në Gjilan

Drejt së ardhmes së turizmit në Gjilan
08-12-2020

 Me 8 dhjetor 2020 u mbajt dëgjimi publik virtual për Pendën e Livoqit dhe ndikimin që pritet të ketë ky projekt në zhvillimin e turizmit në rajonin e Gjilanit.  Plani i kontribuon qëllimit

Prodhuesi vendor zgjeron linjën e produkteve arrore

Prodhuesi vendor zgjeron linjën e produkteve arrore
06-11-2020

 Linja e produkteve të bazuara në arrore nga Pelini's ka nisur përmirësimin e hapësirës prodhuese, duke zgjeruar gamën e përpunimit dhe duke zhvilluar strategjinë e marketingut dhe digji

Nis puna për zhvillimin e strategjisë së turizmit të Kosovës

Nis puna për zhvillimin e strategjisë së turizmit të Kosovës
04-11-2020

 Më 4 nëntor 2020, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë (MTI) e Kosovës mbajti virtualisht takimin fillestar për hartimin e strategjisë së zhvillimit të turizmit të Kosovës. Ky takim pa

Nis zyrtarisht projekti i ri turistik në Prishtinë

 Nis zyrtarisht projekti i ri turistik në Prishtinë
31-10-2020

 Sot, Komuna e Prishtinës dhe Ndërmarrja Publike “Sport Marketing” nënshkruan kontratën me të cilën nis ndërtimi i Parkut të Aventurave IN-Nature në zonën e Germisë, Prishtinë. Ky p

Platforma e re e shitjeve online mbështet 30 prodhues vendorë

Platforma e re e shitjeve online mbështet 30 prodhues vendorë
18-10-2020

‘Shija e Kosovës Online’ është platforma më e re e shitjes online që do të lansohet nga GjirafaMall.com. Qëllimi i kësaj platforme është të mundësojë një kanal të ri të shitjeve dhe

Vlerësimi i rolit të grave rurale në Kosovë

Vlerësimi i rolit të grave rurale në Kosovë
14-10-2020

 Në Ditën Ndërkombëtare të Grave Rurale - 15 tetor - PPSE vlerëson dhe nderon rolin dhe kontributin e grave rurale në ekonominë e tyre familjare dhe në zhvillimin e komuniteteve të tyre.

Krijimi i mundësive të reja për fermerët nga minoritetet

Krijimi i mundësive të reja për fermerët nga minoritetet
09-10-2020

Po zgjerohet kultivimi organik i bimëve mjekësore aromatike (BMA) përmes një qendre të re grumbullimi që do të krijohet në fshatin Livaxhë. Ismajl Butiq, pronari, ka një vizion të qartë:

Via Ferrata e re në Deçan pasuron ofertën e turizmit në natyrë të Kosovës

Via Ferrata e re në Deçan pasuron ofertën e turizmit në natyrë të Kosovës
14-09-2020

Via-Ferrata me gjatësi 450 metra është produkti më i ri publiko-afarist turistik në Deçan, që pritet të lansohet në pranverën e vitit 2021. Pas nënshkrimit të marrëveshjes tripalëshe,