Lajme

Krijimi i mundësive për gjenerim të të ardhurave për komunitetin rom

Krijimi i mundësive për gjenerim të të ardhurave për komunitetin rom
16-11-2018

Më 15 nëntor 2018, përfaqësues të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) u takuan me partnerë dhe përfitues të projekteve të Swisscontac

Kompani të përpunimit të ushqimit nga Kosova mësojnë nga përvojat më të mira rajonale

 Kompani të përpunimit të ushqimit nga Kosova mësojnë nga përvojat më të mira rajonale
01-11-2018

Më 25 dhe 27 tetor, CEED Kosova organizoi një vizitë studimore në Plovdiv të Bullgarisë. Qëllimi i kësaj vizite ishte për të mësuar nga kompanitë bullgare me

Lidhje ndërmjet bizneseve me focus të qartë afrojnë kompanitë e Kosovës me tregun zviceran

Lidhje ndërmjet bizneseve me focus të qartë afrojnë kompanitë e Kosovës me tregun zviceran
31-10-2018

Krijimi i mundësive për takime ndërmjet kompanive në Kosovë dhe në Evropë është një tjetër mënyrë për të thënë “zhvillimi i aktiviteteve për lidhje ndërkom

Përkrahje për krijimin e ndërmarrjes sociale të qëndrueshme në shërbim të komunitetit

 Përkrahje për krijimin e ndërmarrjes sociale të qëndrueshme në shërbim të komunitetit
30-10-2018

Në shërbim të komunitetit. Çfarë nënkupton kjo frazë sipas TOKA? Jehona Gjurgjeala, Drejtoresha Ekzekutive e kësaj organizate jofitimprurëse që është

Gratë e biznesit nga industria e ushqimit në Kosovë përballë trendeve më të reja në SIAL Paris

Gratë e biznesit nga industria e ushqimit në Kosovë përballë trendeve më të reja në SIAL Paris
25-10-2018

Të sigurosh më shumë qasje në tregje të huaja për gratë në biznes, përftimi i njohurive dhe ekspozimi ndaj trendeve më të reja në industri dhe inovacionit

Përfshirja e kontekstit global të turizmit në strategji për turizmin në Prizren

 Përfshirja e kontekstit global të turizmit në strategji për turizmin në Prizren
18-10-2018

Modeli zviceran “St. Gallen” për menaxhimin e destinacionit për zhvillim të strategjisë së turizmit dhe si mund të zbatohet në kontekst të shndërrimit të Prizrenit

Avancimi i prodhimit të fidaneve të perimeve për të rritur rendimentin dhe cilësinë

Avancimi i prodhimit të fidaneve të perimeve për të rritur rendimentin dhe cilësinë
05-10-2018

“Fidanishtja e specializuar për perime nuk është e vetmja që përfiton nga teknologjia e avancuar. Ndikimi arrin tek i gjithë zinxhiri i prodhimit dhe gru

Përmirësimi i ndarjes së informative rrit produktivitetin në nivel të fermave

Përmirësimi i ndarjes së informative rrit produktivitetin në nivel të fermave
01-10-2018

Informacioni relevant, i besueshëm dhe i dobishëm është me rëndësi kyçe për rritjen e produktivitetit në nivel të fermave. Përmirësimi i sistemit aktual të s

Kompanitë e përpunimit të ushqimit nga Kosova marrin nga përvoja e Vitaminkës në Maqedoni

Kompanitë e përpunimit të ushqimit nga Kosova marrin nga përvoja e Vitaminkës në Maqedoni
01-10-2018

Të zhvillosh një kompani, të zgjerosh linjat e prodhimit, të përmirësosh produktet dhe të zhvillosh produkte të reja bashkërisht janë pikësynimi I shtatëmb

Qasje më e Lehtë në Informata për Turistët që e Vizitojnë Kryeqytetin e Kosovës

Qasje më e Lehtë në Informata për Turistët që e Vizitojnë Kryeqytetin e Kosovës
19-09-2018

Një qendër e re për informata turistike, e vendosur në zemër të Prishtinës, kryeqytetit të Kosovës, u hap më 18 shtator 2018. Qendra ofron një gamë të gjerë informacionesh lidhur me tur

Nismë për të përmirësuar menaxhimin e mbeturinave

Nismë për të përmirësuar menaxhimin e mbeturinave
05-09-2018

Më 3 shtator 2018, PPS nënshkroi një Memorandum Mirëkuptimi me Komunën e Graçanicës për të përmirësuar sistemin e menaxhimit të mbeturinave në këtë zon

Certifikim Global GAP për kultivuesit e boronicave në Kosovë

Certifikim Global GAP për kultivuesit e boronicave në Kosovë
03-09-2018

Vjeshta vjen me begati për tre kultivues të boronicave nga Kosova. Në gusht 2018, këta kultivues të boronicave morën për herë të parë cert