Kontaktoni me ne

+383 (38) 609 403

Kërko faqen

Lajme

Avancimi i prodhimit të fidaneve të perimeve për të rritur rendimentin dhe cilësinë

Avancimi i prodhimit të fidaneve të perimeve për të rritur rendimentin dhe cilësinë
04-10-2018

“Fidanishtja e specializuar për perime nuk është e vetmja që përfiton nga teknologjia e avancuar. Ndikimi arrin tek i gjithë zinxhiri i prodhimit dhe grumbullimit të perimeve, që rezul

Përmirësimi i ndarjes së informative rrit produktivitetin në nivel të fermave

Përmirësimi i ndarjes së informative rrit produktivitetin në nivel të fermave
30-09-2018

Informacioni relevant, i besueshëm dhe i dobishëm është me rëndësi kyçe për rritjen e produktivitetit në nivel të fermave. Përmirësimi i sistemit aktual të shpërndarjes së informatav

Kompanitë e përpunimit të ushqimit nga Kosova marrin nga përvoja e Vitaminkës në Maqedoni

Kompanitë e përpunimit të ushqimit nga Kosova marrin nga përvoja e Vitaminkës në Maqedoni
30-09-2018

Të zhvillosh një kompani, të zgjerosh linjat e prodhimit, të përmirësosh produktet dhe të zhvillosh produkte të reja bashkërisht janë pikësynimi I shtatëmbëdhjetë kompanive të përpunimit

Qasje më e Lehtë në Informata për Turistët që e Vizitojnë Kryeqytetin e Kosovës

Qasje më e Lehtë në Informata për Turistët që e Vizitojnë Kryeqytetin e Kosovës
18-09-2018

Një qendër e re për informata turistike, e vendosur në zemër të Prishtinës, kryeqytetit të Kosovës, u hap më 18 shtator 2018. Qendra ofron një gamë të gjerë informacionesh lidhur me tur

Nismë për të përmirësuar menaxhimin e mbeturinave

Nismë për të përmirësuar menaxhimin e mbeturinave
04-09-2018

Më 3 shtator 2018, PPS nënshkroi një Memorandum Mirëkuptimi me Komunën e Graçanicës për të përmirësuar sistemin e menaxhimit të mbeturinave në këtë zonë. Me anë të këtij memorandumi

Certifikim Global GAP për kultivuesit e boronicave në Kosovë

Certifikim Global GAP për kultivuesit e boronicave në Kosovë
02-09-2018

Vjeshta vjen me begati për tre kultivues të boronicave nga Kosova. Në gusht 2018, këta kultivues të boronicave morën për herë të parë certifikimin Global GAP, që u mundëson këtyre kompa

Gratë fermere gjithnjë e më shumë interesim për kultivimin e bimëve mjekësore aromatike

Gratë fermere gjithnjë e më shumë interesim për kultivimin e bimëve mjekësore aromatike
07-08-2018

Më shumë gra fermere në Kosovë po shfrytëzojnë parcelat e tokës së familjes për të kultivuar lloje të ndryshme të bimëve mjekësore aromatike. Komercializimi i kultivimit të bimëve mje

Të rinjtë e Gjakovës i bashkohen profesionit të guidës turistike

Të rinjtë e Gjakovës i bashkohen profesionit të guidës turistike
06-08-2018

Fisnik Arllati, Rudina Lila dhe Shqipe Mula janë katër të rinj nga Gjakova që tashmë janë gati për të nisur karrierën e re profesionale si guidë turistike. Këta të rinj ishin pjesë

Vizitat shkëmbyese informojnë dhe inspirojnë fermerët për të kultivuar bimë aromatike mjekësore

Vizitat shkëmbyese informojnë dhe inspirojnë fermerët për të kultivuar bimë aromatike mjekësore
26-07-2018

Vizitat shkëmbyese fermerë me fermerë janë mundësi të mira për rrjetëzim dhe mësim, si dhe ndihmojnë për përhapjen e ideve dhe prezantimin e kulturave të reja. Më 25 korrik 2018, një gru

Kosova gati për industrinë e filmit!

Kosova gati për industrinë e filmit!
25-07-2018

Një grup i ekspertëve dhe artistëve nga industria e filmit që morën pjesë në festivalin e përvitshëm ndërkombëtar të filmit në Prishtinë PriFest u bënë pjesë e dy udhëtimeve një-ditore për të

Në kërkim të tregjeve të reja për produktet pyjore jo-drusore të Kosovës

Në kërkim të tregjeve të reja për produktet pyjore jo-drusore të Kosovës
22-07-2018

Në korrik 2018, një grup i prodhuesve dhe përpunuesve nga Kosova të produkteve pyjore jodrusore natyrale dhe të kultivuara ishin në Zvicër për një mision tre-ditor për shitje. Qëllimi i

Komercializimi i paragliding në Prizren bën më atraktive ofertën turistike të qytetit

 Komercializimi i paragliding në Prizren bën më atraktive ofertën turistike të qytetit
16-07-2018

Duke filluar nga muaji gusht 2018, aktiviteti i paragliding do t’i ofrohet turistëve në Prizren si produkt i komercializuar. Çka nisi si nismë e entuziastëve të aeroklubit Shkaba, tërhoqi