Kontaktoni me ne

+383 38 220 403

Kërko faqen

Realizimi i ëndrrave për aventura

Për SuperXplorers, një ëndërr u bë realitet këtë verë. Muaji korrik 2021 ishte dëshmitar i edicionit e parë të Eja n’Sharr Fest / Shko në Sharr Fest - një ide e vjetër e kthyer në një festival plot male; aktivitete kulturore dhe sportive në Parkun Kombëtar Sharr. Iniciativa nga SuperXplorers, e mbështetur nga SDC përmes projektit Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat nuk u ndërmorr vetëm për të sjellë njerëzit së bashku për të eksploruar një destinacion më pak të njohur, si ai në zemër të malit Sharr të quajtur Guri I Zi (Guri i Zi), por gjithashtu, për të promovuar dhe prezantuar potencialin turistik të zonës. Agjenda e festivalit ishte e përbërë nga ngjarje dhe aktivitete të rrjetëzimit midis aktorëve të turizmit, diskutim mbi promovimin e turizmit përmes fushatave të ndryshme dhe përjetimin e ofertës vendore.

Pas një ecjeje të gjatë malore për të arritur deri tek vendi, më shumë se 100 pjesëmarrës u vendosën në bujtinat pranë dhe në çadrat e kampingut.

Aventura filloi me një shëtitje në mesnatë në majën Skarpa (2474lmd) në ndjekje të një eksperience të paharrueshme - lindjes së diellit në një nga majat e vargmalit Sharr. Për tre ditë, pjesëmarrësit patën mundësinë të përjetojnë një listë të gjatë aktivitetesh dhe aventura si kajak, shëtitje në Via Ferrata, paraglide, safari jashtë rrugës në Livadhet e Restelicës, CrossFit në natyrë, çiklizëm, etj.

Gjatë viteve të kaluara, Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC përmes PPSE ka mbështetur krijimin e shumë prej produkteve dhe aktiviteteve turistike të ofruara në GoTo Sharr Fest. Eja n’Sharr Fest / Go to Sharr Fest synon të bëhet një festival tradicional dhe do të mbahet përsëri vitin e ardhshëm me shumë surpriza të tjera dhe qasje inovative.