Rrëfimi ynë

Një udhërrëfyes për “sekretet” turistike të Kosovës

Një udhërrëfyes për “sekretet” turistike të Kosovës

Çdo qytet ka “sekretet e hapura” të veta që presin t’i zbulosh. Një shtëpi e vjetër me arkitekturë unike, një kafene ku mblidhen të pasionuarit pas arteve, nj

Shërbime marketing të përballueshme për bizneset përmes trajnimit të të rinjve në kohën e pandemisë

Shërbime marketing të përballueshme për bizneset përmes trajnimit të të rinjve në kohën e pandemisë

Shumë të rinj e kanë shfrytëzuar në dobi të tyre periudhën e ndërprerjes së aktiviteteve për shkak të pandemisë së COVID-19. Ndërkohë që institucionet arsimore u mbyl

Dimensionet e zhvillimit të turizmit në Kosovë

Dimensionet e zhvillimit të turizmit në Kosovë

Rritja e shpejtë e turizmit në Kosovë përcjell trendet globale në këtë sektor, sidomos këto dhjetë vitet e fundit. Ka vazhdimisht prezantim të produkteve të reja t

Gra të forta dhe me vizion  - Gratë rurale në Kosovë krijojnë vende pune dhe jetesë më të mirë-

Gra të forta dhe me vizion - Gratë rurale në Kosovë krijojnë vende pune dhe jetesë më të mirë-

Është një rrëfim i shpeshtë në Kosovën e pasluftës. Pasi rindërtojnë shtëpitë dhe jetët, pasi fëmijët e tyre rriten dhe bëhen të pavarur, gratë zbulojnë s

KOSOVË: Fuqizimi i sektorit privat si katalizator i këtij destinacioni evropian në zhvillim

KOSOVË: Fuqizimi i sektorit privat si katalizator i këtij destinacioni evropian në zhvillim

Swisscontact punon nga afër me autoritetet komunale në Prishtinë dhe Prizren, dy qytete të mëdha në Kosovë, për të mbështetur zhvillimin e sektorit të turizm

Mundësi: Nol Krasniqi

Mundësi: Nol Krasniqi

"Iu bashkova grupit të ngjitjes dhe ecjen në mal të qytetit që kur isha 17 vjeç. Pastaj fillova të punoja si udhërrëfyes malor, edhe pse kurrë nuk e kisha

Mundësi: Danica Trboljevac

Mundësi: Danica Trboljevac

"Gjithmonë kemi kultivuar hikërr në fermën tonë familjare. Buka, pitet dhe pjekurinat e tjera nga hikrra të nënës sime ishin të famshme dhe njerëzit kërkonin

Lidhja e Kosovës me botën përmes promovimit dhe influencuesve

Lidhja e Kosovës me botën përmes promovimit dhe influencuesve

Shtigje për ecje për të apasionuarit pas aventurave? Po. Vende të trashëgimisë nën mbrojtjen e UNESCO-s? Po. Akomodime tradicionale? Argëtim urban? Kuzhinë

Të rejat e angazhuara në agrobiznes i kontribuojnë zhvillimit të sektorit

Të rejat e angazhuara në agrobiznes i kontribuojnë zhvillimit të sektorit

“Që kur kam qenë fëmijë kam punuar përkrah familjes time me grumbullimin e bimëve mjekësore aromatike. Është punë e mirë, e përshtatshme për të gjitha mosh

E ardhmja e bujqësisë së kontraktuar në Kosovë

E ardhmja e bujqësisë së kontraktuar në Kosovë

Zehajdin Kelmendi, 55 vjeçar, ka qenë fermer gjithë jetën e tij. Ai kultivon perime, grurë, bostanë dhe misër. Ndër vite, ai pak e nga pak e ka zgjeruar sipërfaqen e tokës që familja shfrytëzon