Stay in touch

+383 38 220 403

Search site

World Tour Operators Explore Kosovo as a Destination

On 10-11 April 2019, a group of some 70 tour operators from all over the world explored two cities in Kosovo: Pristina and Prizren, to discover what the destination has to offer for their clients.

Kjo vizitë dy-ditore u organizua nga Shoqata e Turizmit Alternativë të Kosovës së bashku me SkyTours Albania, në vazhdimësi të Panairit Ndërkombëtar të Turizmit që u mbajt në Shqipëri javën e kaluar. Qëllimi i vizitës ishte që operatorëve turistikë t’u jepej qasje në informacion mbi gjërat që mund të bëjnë dhe të shohin, në mënyrë që ata ta përfshijnë Kosovën në paketat e tyre për Evropën Lindore dhe Ballkanin.

Sona Shah, pronare e "Beyond Horizon" nga Mumbai, India, tha: "Ne jemi këtu për të eksploruar vendin dhe të kemi oferta të gatshme për klientët tanë, të cilët vazhdimisht kërkojnë destinacione të pazakonta dhe të reja. Kosova është ky destinacion: infrastrukturë e mirë, njerëz shumë miqësorë dhe mikpritës, ushqimi është i shkëlqyeshëm". Për Christine Kirschner nga Travel Guide 24 në Gjermani, "njerëzit që udhëtojnë shumë, si gjermanët, kanë nevojë për vende të reja kështu që është e rëndësishme të promovohet Kosova dhe sekretet e saj".

Aktiviteti u mbështet nga Swisscontact.